گوشت آبگوشتی 500 گرم
نخود و لوبیا سفید 2 پیمانه
بادمجان سرخ کرده 2 عدد
پیاز 1 عدد درشت
سیر 4 حبه
کشک 250 گرم
نمک و زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید.
گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با 5 پیمانه آب خوب بپزید.
پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده راهم اضافه کنید.
در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.
کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید.
وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید. گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید.
به این آبگوشت به زبان محلی " دو گوله دودار" گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد و از نظر مواد لازم برای بدن بسیار غنی و در عین حال، خوشمزه و دلچسب است.
گوشت ران گوسفندی 500 گرم
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
برگ بو 3 عدد
پیاز 1 عدد
آب 5 لیوان
سیب درختی 500 گرم
پیازداغ 2 قاشق غذاخوری
سرکه 2 قاشق غذاخوری
شیره انگور یا خرما نصف لیوان
نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
گوشت را به قطعات 2×2برش داده در روغن مایع تفت دهید.
سپس آن را با برگ بو، پیاز و آب به مدت سه ساعت روی حرارت بپزید.
در یک ساعت آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
با ابزار مخصوص یا چاقو، وسط سیب را بیرون آورده پوست آن را بگیرید و آن را برش دهید.
در اواخر پخت گوشت، طوری که دو پیمانه از آب آن باقیمانده باشد، پیاز و برگ بو را بیرون آورده و سیب های
حلقه شده و پیاز داغ را به آن اضافه نمایید.
سرکه را به شیره انگور یا شیره خرما اضافه کرده خوب به هم بزنید و سپس آن را به خورش اضافه کنید تا
خورش بپزد و سیب ها تقریبا نرم شوند.
نشاسته ذرت را نیز در کمی آب سرد حل کرده در اواخر پخت به خورش بیفزایید.
آش بادمجان
کشک 200 گرم
بادمجان 1 کیلو گرم
لوبیا سفید 100 گرم
لوبیا چیتی 100 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم
نخود 80 گرم
بلغور گندم 250 گرم
گوشت گوسفندی 300 گرم
نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه به میزان لازم
آب 2 لیتر
روغن 100 گرم
نعنا داغ 1 قاشق سوپ خوری
سیر داغ 1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری(3عدد)
گوشت را با یک عدد پیاز خام و یک لیتر آب و فلفل روی حرارت می گذاریم تا کاملاً پخته شود.
سپس گوشت را خارج نموده و ریش ریش می کنیم.
حبوبات (نخود و لوبیا) را که از شب قبل خیس کرده ایم با مقداری نمک به آب گوشت اضافه می کنیم تا مغز پخت
شوند، بعد بلغور گندم را اضافه می کنیم تا لعاب بدهد.
بادمجان ها را پوست گرفته و خرد می کنیم و با مقداری روغن، سرخ کرده، کمی زردچوبه به آن افزوده و بعد به
حبوبات اضافه می کنیم.
بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ریش شده به آش می افزائیم.
وقتی آش جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش می کنیم.
آش را داخل ظرف کشیده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین می کنیم.
نخود و لوبیا یک لیوان
عدس سه چهارم لیوان
کشگینه نیم کیلو
پیاز داغ نصف لیوان
سبزی آش نیم کیلو
نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
نعناع داغ کمی
بلغور گندم یک لیوان
کشک یک لیوان
سبزی کوهی معطر یک قاشق غذاخوری
به جای یک لیوان کشک می توانید از 3 لیوان دوغ استفاده کنید.
بلغور گندم، کشک (یا دوغ) و سبزی کوهی معطر را با هم می جوشانیم تا کشک یا دوغ به خورد بلغور برود و
سفت شود.
بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود.
از شب قبل نخود و لوبیا را خیس می کنیم. بعد آب آنها را دور می ریزیم و می پزیم.
عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم.
وقتی کشگینه ها باز شدند، پیاز داغ و زردچوبه را تفت داده و به همراه نمک و فلفل اضافه می کنیم.
به مدت یک ساعت این پخت باید انجام شود.
سپس سبزی آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک ساعت می پزیم تا آش جا بیفتد. سپس سطح آن
را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
عالی بود ممنوووووووووون
وقتی سایت شما را می بینم لذت می برم.
http://WWW.ASIAVACUUMPUMPS.COM
از زحمات شما تشکر می کنم.لذت بردم
http://WWW.MASALTOURISM.COM
غذاها که ماله لرستان نیس
آبگوشت کشک --- اراک
آش بادمجان -- ملایر
عالی بود ممنون